Volgende Concerten:

Stabat Mater Pergolesi Astorga
De Volharding olv Leo Smeets
Zondag 2 april 15.00 uur
Nicolaaskerk Valkenswaard (Markt)
Info: www.kgzdevolharding.nl

Johannes Passion Georg Gebel (1709-1753)
Toonkunstkoor Euterpe olv Jan Kruisselbrink
Zondag 2 april 15.00 uur
Bergkerk, Deventer
Info: www.euterpetoonkunstkoor.nl

Hoogtepunten Johannes Passion J.S. Bach
Concentus Cantzione olv Emile Engel
Vrijdag 7 april 20.00 uur
Vrije School, Dieserstraat, Zutphen
Info: www.concentus-cantzione.nl

Johannes Passion J.S. Bach
Concentus Cantzione olv Emile Engel
Zaterdag 8 april 20.15 uur
Buitensociëtei t Hanzehof Zutphen
Info: www.concentus-cantzione.nl

Hoogtepunten Matthäus Passion J.S. Bach
Kempenkoor olv Cees Wouters
Maandag 10 april om 20.00 uur
Nicolaaskerk, Valkenswaard
Info: www.matthauspassionoirschot.nl

Matthäus Passion J.S. Bach
Kempenkoor olv Cees Wouters
Woensdag 12 april om 19.30 uur
Sint Petrus Basiliek, Oirschot
Info: www.matthauspassionoirschot.nl

Matthäus Passion J.S. Bach
Ex Arte en Concentus Cantzione olv Emile Engel
Vrijdag 14 april 19.30 uur
Sint Werenfriduskerk Zieuwent
Info: www.paaspopklassiek.nl

Hoogtepunten Johannes Passion J.S. Bach
Kempisch Kamerkoor olv Cees Wouters
Donderdag13 april 20.15 uur
Theater Camping De Paal, Bergeijk
Info: www.kempischkamerkoor.nl

Johannes Passion J.S. Bach
Kempisch Kamerkoor olv Cees Wouters
Vrijdag 14 april 20.15 uur
Sint Willibrorduskerk, Eersel
Info: www.kempischkamerkoor.nl

Johannes Passion J.S. Bach
CVE Cantica olv Johan van Oeveren
Zaterdag 15 april 20.15 uur
Oosterkerk, Zoetermeer
Info: www.cvecantica.nl

 

Archief

 

 

eXTReMe Tracker
begeleidingsorkest barokorkest Concerto Barocco in rehearsal and concert

Koorbegeleiding

(terug)

“Werken met Concerto Barocco is als het besturen van een Rolls Royce. Even wennen aan het gemak en het comfort, maar als je dat eenmaal in de gaten hebt gaat het als vanzelf, heerlijk!”

-- Isabelle Retailleau, dirigente Kamerkoor Agapanthe, Parijs

Concerto Barocco gebruikt oude instrumenten (of kopieën ervan) om de beleving van barokke en klassieke muziekstukken krachtig en toegankelijk te maken. Concerto Barocco ziet het gebruik van oude instrumenten als het ideale gereedschap om de muziek over te brengen.

Concerto Barocco Barokorkest

Concerto Barocco staat voor kwaliteit, professionaliteit en teamwork.

Concerto Barocco werkt graag met goede (amateur) koren om samen mooie muziek te maken.

* * *

“Een prachtig spelend, coöperatief orkest waarbij je je als solist direct op je gemak voelt.”

-- Wendy Roobol, sopraan

Concerto Barocco bestaat uit een kerngroep van vijftien musici. Voor projecten waarbij het repertoire om een grotere bezetting vraagt worden collega-musici uitgenodigd mee te werken.

Concerto Barocco in Vergadering

Concerto Barocco wordt gemanaged door een spelerscollectief. Dit geeft een gezinsgevoel – de inzet van iedereen is belangrijk – en dit is voelbaar bij alle projecten. Het is niet ongewoon dat leden van het orkest gezamenlijk met koorleden tussen de repetities de maaltijd gebruiken. En vaak wordt na afloop samen met solisten, bestuur, dirigent en koorleden een toast uitgebracht op de mooie prestatie.

Concerto Barocco’s filosofie: het concert is het feest van het koor, een feest met een lange voorbereiding. Onze taak als begeleidingsorkest is volledige inzet te geven en hoogwaardige kwaliteit te leveren zodat het concert een feest wordt voor iedereen. Koor, solisten, dirigent en uiteraard ook voor het toegestroomde publiek!

Uw feest is ons feest.

Uw concert is ons concert.

* * *

“Concerto Barocco verstaat de kunst van het begeleiden. Daarnaast zijn zij ook meesters in het begeleiden van de kunst!”

-- Jef Teulings, voorzitter

Concerto Barocco aan het spelen

Het is duidelijk: een concert organiseren met orkest, koor, solisten en dirigent is een complexe onderneming. Er zijn 1001 zaken die geregeld moeten. Het is net alsof er elk jaar een grote bruiloft georganiseerd moet worden.

Concerto Barocco wil het liefst haar ervaring met concertproductie delen met de ervaringen en netwerken binnen het koor. Muziek maken is een sociaal gebeuren, alleen samen kunnen we bereiken wat we willen; prachtige concerten geven! Om dit te kunnen verwezenlijken moeten we op alle fronten samenwerken om oplossingen te vinden voor onze gezamenlijke productionele voorzieningen.

Bijvoorbeeld:

* * *

“Een vakkundig orkest als Concerto Barocco ... de beste, meest smaakvolle en vocaal dankbare momenten waren dan ook die waarop het mild klinkende en zuiver spelende orkest (de solisten) begeleidde.”

-- Eindhovens Dagblad

Concerto Barocco biedt maatwerk.

Concerto Barocco met koor

Één en dezelfde maat past niet iedereen. Wij kunnen ons voorstellen dat een standaardprocedure niet bij uw project past. Het eerste gesprek neemt dan ook altijd de meeste tijd in beslag omdat daarin helder gemaakt moet worden welke wensen u als bestuur van het koor heeft. Daarna krijgt u een prijsopgave op maat.

Zoals een kleermaker of kapper doet Concerto Barocco haar uiterste best de klanten te laten stralen. Beter in ons geval: de koren en solisten te laten klinken.

Net als een goede slager geven we advies hoe het product zo goed mogelijk te bereiden.

Concerto Barocco heeft uitgebreide mogelijkheden om flexibel om te gaan met het aantal uren repetitie en de grootte van de groep. Op deze wijze kunnen wij aan uw specifieke wensen voldoen. In gezamenlijk overleg tussen het bestuur, de dirigent en het orkest kunnen we altijd een prijsopgave vinden passend voor elk project.

Concerto Barocco met koor

 

Om nader met ons kennis te maken nodigen wij u uit contact met ons op te nemen en u te laten informeren. Een e-mail versturen kan altijd op info@concertobarocco.nl, bellen of sms-en naar 085 401 1231 of 06 50 614 359.

* * *

“Door velen is de avond als schwungvoll en meeslepend ervaren, dat is met name aan jullie (en hier bedoel ik het ensemble) inspirerend spelen te danken.”

-- Marion Bluthard, dirigent

Concerto Barocco met koor

 

Terug nu naar het thema van auto’s. Het is mogelijk om naar de vakantiebestemming in Zuid Frankrijk te rijden in een Citroen 2CV, in een vrachtwagen of in een uitermate comfortabele Rolls Royce. De bestemming wordt in alle gevallen wel bereikt. De vraag is alleen, hoe komen we aan op de bestemming? Comfortabel, ontspannen, heerlijk uitgerust of...

Concerto Barocco ziet het begeleiden van werken uit de barokperiode precies hetzelfde: u kunt een amateur of semi-professioneel ensemble inhuren, een symfonische orkest, of een barokorkest: Concerto Barocco. Dezelfde noten zullen gezongen en gespeeld worden, maar de vraag blijft, hoe?

Concerto Barocco gebruikt oude instrumenten (of kopieën ervan) als gereedschap om de beleving van barokke en klassieke muziekstukken emotioneler, toegankelijker te maken. De spelers van Concerto Barocco (vrijwel allemaal met specialisatie onderwijs) gebruiken deze instrumenten om, samen met de dirigent, solisten en koor, te kijken naar de beleving van de muziek – hoe de essentie van de muziek naar boven gehaald wordt door de doorzichtigheid, articulatie en ritmische impuls van de oude instrumenten.

En daarna, kunnen we gezamenlijk in de Rolls stappen en rijden richting horizon alwaar de zonsondergang zijn aanvang heeft genomen...

 

 

WIE ZIJN WIJ
MEDEWERKERS
WAT U OVER ONS ZEGT
VOOR KOREN

STUUR EEN E-MAIL:
info@concertobarocco.nl
 
TELEFOON:
+31 (0) 85 401 1231